Car of the Year 2020 – Објавени финалистите

Објавени финалистите кои ќе се борат за најпрестижната европска титула

Европското автомобилско жири составено од 60 новинари кои претставуваат 23 европски држави, го објави списокот на финалисти од кои ќе биде избран автомобилот на годината во Европа. Од пошироката листа составена од 30 нови автомобили претставени оваа година, а кои ги исполнуваат условите за учество, стручното жири во најтесен избор за трката избра 7 модели:

 • BMW серија 1
 • Ford Puma
 • Peugeot 208
 • Porsche Taycan
 • Renault Clio
 • Tesla Model 3
 • Toyota Corolla

Иако тие се подредени по азбучен ред лесно може да се забележи дека помеѓу финалистите годинава има само еден претставник од SUV-класата, Ford Puma. За разлика од нив на листата доминираат возила од масовната продукција – 208, Clio, Corolla. За задржување на трендот на електрификацијата тука се Taycan и  Model 3, додека од премиум брендовите иако годинава изобилуваа со новитети, на листата се најде само серијата 1 на BMW. Во наредната фаза од изборот финалистите бидат детално тестирани по што европското жири ќе ја донесе одлуката околу најдобриот помеѓу нив. Обзнанувањето на победникот и свеченото доделување на наградата традиционално се одржува на првиот ден од салонот во Женева, на почетокот на месец март.

All Features

 • Според ACEA, во јуни годинава бројот на новорегистрирани патнички возила во Европа е за 24,1 отсто помал во споредба со истиот месец лани
 • Швајцарците од нова година ќе ги дополнат своите сообраќајните правила со две-три за нас далечни работи
 • Националното жири за избор на Автомобил на годината во Македонија го прослави 25-годишниот јубилеј
 • 16.12.2019

  AUTOBEST 2020

  Стручното жири на AUTOBEST составено од по еден претставник од 31 европска држава ги објави резултатите од гласањето при што од петте финалисти најмногу гласови освои новата генерација на Opel Corsa
 • The list of all major tags can be seen here. All tags are optimized to make well-featured contents.
 • 29.09.2018

  Extremely Optimized Page Speed

  Pjax Blog is extremely tuned and optimized for the best page load performance. Learn More About Pjax Blog
 • 29.09.2018

  AMP Auto-Generation

  AMP is available in Pro Edition AMP, or Accelerated Mobile Pages, is a free, open-source framework that allows you to create mobile pages that deliver content quickly. Why Is AMP Important? AMP is important because it helps web pages load faster which potentially improves usability and convinces visitors to stay longer on your site engaging with your content. The logic is straightforward: faster load time leads to better engagement, which reduces bounce rate and improves mobile ranking. It consists of HTML, JS, and cache libraries that, thanks to specific extensions and AMP-focused properties, accelerate load speed for mobile pages. AMP Pros #1 It speeds up website load time This one is obvious. With no useless elements to slow them down, AMPs are lean, slick, and fast. Users enjoy pages that don’t make them wait, so AMPs basically guarantee that your site brings in more visitors. #2 It increases mobile ranking Although AMP is not a ranking factor by itself, it has a positive influence on mobile ranking due to its faster load time. Potentially, if Google starts prioritizing AMPs, it will have even more of an effect on SERPs. #3 It improves server performance If your site generates tons of traffic from mobile, AMP will reduce the load on your servers and improve their performance. Pjax Blog Automatically Generate AMP instead of you In general, to use AMP, you have to develop your website to generate AMP since AMP doesn’t permit things such as form elements, third-party JavaScript and some other elements you may be used to having on your page in a standard implementation. But, don’t worry, Pjax Blog does it instead of you.   It’s following Structured Data Markup perfectly. Learn more about Structured Data Markup.
 • 29.09.2018

  Beautiful Seamless Transition

  Exclusive Feature in Pro Edition Add seamless transition to you website and make it more unique than others! See Demo